Receptek Főételek Tészta Rakott orsó tészta

Hozzávalók

1 mk tengeri só
2 darab tojás
3 kanál étolaj
1 tk őrölt fekete bors
2 szál sárgarépa (kockázott)
1 darab vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
1 pohár tejföl
2 marék trappista sajt
1 kanál őrölt pirospaprika
40 dkg darált sertéshús
1 csomag fusilli

Leírás

Kevés olajon, az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával és rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, elkeverjük benne a sárgarépát és fedő alatt pároljuk. (Ha kevés a leve, apránként pótolható.) Ha kész, 2 ek. tejfölt adunk hozzá és kiforraljuk. Kifőzzük a száraztésztát. sós vízben, majd leszűrjük. Egy sütőtál aljára, kevés olajat öntünk és beletesszük a tészta felét. Ráöntjük a tejfölös pörköltet és rátesszük a tészta másik felét. A tojásokat felverjük és ráöntjük a tésztára, majd a maradék tejfölt is rásimítjuk. Megszórjuk a lereszelt sajttal és sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4