Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
1 gerezd fokhagyma
300 g paradicsom
100 g vöröshagyma
500 g burgonya
150 g füstölt szalonna
1 darab húsleveskocka
1 csipet őrölt fehérbors
15 dkg trappista sajt
2 tk őrölt pirospaprika
500 g zöldpaprika
1 csipet ételízesítő
500 g darált sertéshús

Leírás

Összegyúrjuk a darált húst, egy fej nagyon apróra vágott vörös hagy­mával, a fokhagymával, pirospapri­kával, sóval, őrölt borssal. Egy mély, tűzálló tálat vékony sza­lonnaszeletekkel kibélelünk, erre terítjük a meghámozott, kari­kákra vágott burgonya felét. Ráfektetjük a felkarikázott zöldpaprika, paradicsom és hagyma felét, beborítjuk a húsvagdalékkal. Ennek tetejére rakjuk a zöld­paprika, paradicsom és vöröshagyma másik felét, de 2 paradi­csomot félreteszünk, a díszítéshez. Végül befedjük a maradék bur­gonyával. 2 dl forrásban lévő vízben feloldjuk a húsleveskockát, és mikor kihűlt, simára keverjük a nyers tojásokkal. Ezzel öntjük le a tű­zállóedényben lévő rakott lecsót. Tetejére fektetjük a félretett, kockázott paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal és a tálat lefedve, sütőben, kb. 45 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedőt, és addig sütjük, amíg teljesen megpuhul, a teteje szép ropogós, piros lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4