Receptek Főételek Húsos ételek Rakott kelkáposzta

Hozzávalók

1 darab tojás
1 pohár tejföl (20%-os)
1 fej vöröshagyma
2 mk őrölt fekete bors
24 dkg rizs
10 dkg zsír
1 kanál zsemlemorzsa
60 dkg darált sertéshús
1 fej kínai kel (kb.1 kg)

Leírás

A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk. Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a káposztát. Közben a hagymát felkockázzuk és a zsír 2/3 részén megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük 1 teáskanál sóval és az őrölt borssal. Egy kevés (kb. 1 dl/) vizet öntünk alá. 20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütjük, közben a rizst enyhén sós vízben, félpuhára főzzük. A húst elvegyítjük a rizzsel. Egy közepes méretű tepsit, a maradék zsírral kikenünk és a zsemlemorzsával beszórjuk. Beterítjük káposztalevelekkel, rászórjuk a húsos rizs felét, rákenjük a tejföl 1/3 -át, amit előzőleg az egész tojással összekevertünk. Ismét káposztalevél, aztán a húsos rizs másik fele következik, amit beborítunk káposztalevéllel. Rákenjük a maradék tejfölt, majd sütőben megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4