Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 pohár tejföl
1 fej fokhagyma
2 darab paradicsom
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
20 dkg trappista sajt
1 kanál őrölt pirospaprika
½ kg darált sertéshús
1 fej kínai kel
4 marék köles

Leírás

Kevés olívaolajon, az apróra vágott vöröshagymát megpároltam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot. Hagytam, amíg a paradicsom szétfő, majd következett a darált hús, amit jól összekeverve a hagymás alappal, hagytam alaposan megfőni, majd megszórtam pirospaprikával. Sóztam, borsoztam, hozzászórtam friss kakukkfű leveleket és felöntöttem 3 dl vízzel. Ebbe szórtam a 4 marék hántolt kölest és addig főztem, amíg a köles puha nem lett. (Néha pótolni kellett kevés vízzel.) Közben, a kelkáposztát vékony csíkokra vágtam és beleszórtam egy nagy tepsibe, majd a kész húsos ragut hozzáöntöttem és az egészet alaposan összekevertem. A tetejére egy nagy doboz tejfölt öntöttem szét, majd megszórtam sajttal és 200 fokos sütőben, aranybarnára sütöttem.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4