Receptek Előételek Hideg előételek Rakott karfiol krumplival

Hozzávalók

3 dl tej
2 dl tejföl
8 darab burgonya
1 kanál étolaj (+ a tepsi kikenéséhez)
1 fej vöröshagyma (+1 fej kisebb hagyma négybe vágva)
1 csokor friss petrezselyem
40 dkg darált sertéshús
2 darab sárgarépa
60 dkg karfiol

Leírás

A krumplit és a répát sós vízben együtt 10 perc alatt előfőztem, kiszedtem szűrőkanállal. Beletettem a karfiolt, azt kb. 8-10 percig pároltam, azt is kivettem egy külön tálba. A főzőlevet nem szabad kiönteni, nagyon jó alaplé pl. zöldséglevesnek. Az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztottam, rátettem a húst, fehéredésig kevertem. Sóztam, borsoztam, csípős paprikát szórtam rá, kicsi vizet öntöttem alá, lefedtem, kb. 15-20 perc alatt megpároltam. Egy közepes tepsit kikentem vékonyan olajjal. Beleszórtam a krumpli-répa párost, kicsit sóztam, borsoztam. Rászórtam a hagymadarabokat, arra osztottam el igazságosan a húst szűrőkanállal, a leve nélkül. Erre kerültek a karfiol darabok, sóztam, rászórtam a borókabogyót. A hús levéhez hozzákevertem kézi habverővel a tejfölt és a tejet, sóval és borssal ízesítettem, beleszórtam a petrezselymet is, majd ezt ráöntöttem az egész tetejére.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4