Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tejföl
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
2 bögre rizs
70 dkg savanyú káposzta (szálas savanyú)
1 darab babérlevél
15 dkg trappista sajt
1 tk őrölt pirospaprika
60 dkg darált sertéshús

Leírás

A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük 1dl vízzel és kissé összepároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy csak ellepje és puhára főzzük. A rizst, sós vízben feltesszük főni, de csak éppen addig főzzük míg már nem kopog. Ezután leszűrjük és a darált húshoz keverjük. A káposztát alaposan lecsepegtetjük. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet és felfőzzük. Éppen, hogy csak megrottyan, majd újból lecsepegtetjük. A tepsi aljára, a fele káposzta kerül, erre jön a darált hússal elkevert rizs, majd a káposzta másik fele. A tetejére tejfölt kenünk, megszórjuk sajttal és a forró sütőben addig sütjük, míg tejföl a tetején, szépen megpirul.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4