Hozzávalók

1 darab tojás
2 kanál finomliszt
2 dl tej
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
5 dkg trappista sajt
2 kg cukkini
20 dkg rizs (megfőzve)
30 dkg darált sertéshús
2 csomag friss kapor

Leírás

A cukkinit vágd kétujjnyi darabokra, majd fektesd a karikákat kiolajozott, tűzálló tálba és kicsit sózd be őket. A karikák alját béleld ki egy kis sajttal, hogy majd a töltelék ne ragadjon le. Ezek után, rakj a karikákra még egy sor cukkinit. (Vagyis egy-egy adag, 2 karikából álljon.) Ezt is sózd meg. Közben, a darált húst keverd össze a reszelt hagymával, a fűszerekkel, a tojással, a rizzsel és a fokhagymával. A kész töltelékkel töltsd meg a cukkinikarikákat, kicsit púpozd is rá, majd a halmok tetejére rakj egy-egy kiskanál tejfölt és reszelt sajtot. Mehet a sütőbe, 160 fokon, kb. 20-25 percre. Ezután vedd ki, szórd meg a halmokat egy kis reszelt sajttal, és tedd vissza annyi ideig, míg a sajt szép aranybarnára pirul. Lassú tűzön sűrítsd be, majd adj hozzá a tejfölt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4