Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tésztát kifőzzük, két evőkanál olajban megforgatjuk, mjad félretesszük. A füstölt szalonna felét apró kockákra szeleteljük, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojássárgájával, fűszerekkel. A csirkét megtisztítjuk (én csak felső combot használtam), szárazra töröljük. Egy serpenyőben kis olajat forrósítunk, a szalonna másik felét is felkockázzuk. Megpirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst, és hirtelen kisütjük. (Kis fehérbort is önthetünk alá, és fedő alatt párolhatjuk néhány percig, így rövidebb ideig kell majd sütőben sütni.) Egy tűzálló tál aljára rétegezzük a szalonnát, majd beterítjük egy réteg tésztával. Erre kerül a csirke, amit előzőleg megsóztunk, megborsoztunk, kis mustárral megkentünk. Leöntjük a túrós tejföllel. A rétegezést addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag. A tetejére a kockázott paradicsom kerül. A lényeg, hogy a tetejére maradjon a tejfölös túróból. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük.