Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
dl tej
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg sárgarépa
2 szelet kenyér (toastkenyér)
75 dkg brokkoli
1 fej karfiol

Leírás

A sárgarépát felszeleteljük.A rózsáira szedett karfiolt forrásban lévő,sós vízben 10-12 perc alatt megpároljuk.A brokkolit forrásban lévő,sós vízben 3 percig pároljuk,majd hozzáadjuk a répát éa 5 perc alatt készre főzzük.A zöldségeket lecsöpögtetjük. A brokkolirózsákat tűzálló tál közepére rakjuk.Köréhalmozzuk a karfiolt és a sárgarépát.A tejet a tojásokkal elkeverjük,sóval,borssal,szerecsendióval fűszerezzük,és a zöldségekre öntjük.Előmelegített sütőben,200 fokon 15 percig sütjük.Tetejére morzsoljuk a kenyeret,elosztjuk rajta a feldarabolt vajat,majd ugyanazon a hőfokon további 30 percig sütjük.Kevés sajtot is reszelhetünk rá.Megpirított főtt újburgonya illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4