Receptek Főételek Quinoa saláta grillezett halloumi sajttal és fügével

Hozzávalók

240 g trappista sajt
10 dkg quinoa
3 kanál olívaolaj
1 marék rukkola
4 szem füge
5 darab mentalevél
1 darab citrom
1 kanál méz
1 csipet

Elkészítés

1

A grillsütőt forrósítsuk fel. A halloumi sajtot felszeleteljük, megcsepegtetjük olajjal, és a szeleteket mindkét oldalukon megsütjük.

2

A quinoát beleszórjuk egy fazékba. Vizet forralunk, ráöntjük, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg be nem szívja a vizet és meg nem dagad. Szűrjük le róla a felesleges folyadékot.

3

Az öntethez két evőkanál olívaolajat összekeverünk 1 evőkanál citromlével. Mézzel, sóval és borssal ízesítjük.

4

A kihűlt quinoát összekeverjük a rukkolával és a zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a félbevágott fügét és a grillezett sajtszeleteket, majd meglocsoljuk a dresszinggel. Friss mentalevelekkel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4