Receptek Főételek Húsos ételek Pulykamell szeletek tejszínes babbal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 dl tej
10 dkg vaj
1 dl étolaj
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fehérbors
60 dkg zöldbab
1 kg pulykamell
8 dkg finomliszt
4 gerezd fokhagyma
1 csipet fűszersó

Leírás

A pulyka-szeleteket sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel beszórjuk, és serpenyőben, előre megpirítjuk mindkét oldalukat. A babot vágjuk 2-3 cm-es darabokra, és forrázzuk le. Készítsünk világos, vajas rántást, és öntsük fel forró tejjel. Fűszerezzük, majd rakjuk bele a babot, és főzzük készre, 6-8 perc alatt. A végén, tejszínnel tegyük krémessé. Tálaláskor, vonjuk át a húst a mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása