Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A pulykamellet vágjuk ketté, pirítsuk lassú tűzön, olajjal kikent serpenyőben 4-4 percig, majd vegyük ki és tegyük egy tányérra. Tegyük egy fazékba a kockára vágott sárgarépát, a hagymát, a blansírozott borsót (öntsünk rá forrásban lévő vizet, tegyük félre 2 percre, szűrjük le és öntsünk rá hideg vizet), a fűszereket, a zöldséglevest, a friss spenótot és az apróra vágott petrezselymet. Addig főzzük, amíg a sárgarépa meg nem puhul és a mártás be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, ne főjön szét a répa.
A tésztát tegyük sütőpapírra, vágjuk ketté az egyes lapokra helyezzük rá a kihűlt zöldségkeveréket, az aszalt áfonyát és a pulykamellet. Kenjük meg a húst lekvárral, majd tekerjük fel a tésztát, a végeit hajtsuk be. Körülbelül két centiméterenként finoman vágjuk be a tésztát. A tészta maradékából vágjunk körülbelül 1 cm vastag csíkokat, és ezzel díszítsük a tetejüket. Kenjük meg felvert tojásfehérjével. Süssük kb. 25 percig 180 ° C-on, amíg a tészta meg nem pirul.
Szedjük szét a salátát levelekre, tegyük egy tálba a megmosott és felszeletelt paradicsomokkal együtt. A vinaigrette mártáshoz keverjük ki habverővel az olajat, a mustárt, a mézet, a citromlét, az ecetet, ízesítsük sóval és borssal. Ezzel locsoljuk meg a salátát, majd tálaljuk a tésztában sült hús mellé.