Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Keverjük össze a vajat, 3 evőkanál olajat, a bort, a vizet, egy gerezd zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszereket – zsályát, egy ág rozmaringot, kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd alaposan keverjük össze
Vágjuk fel a pulykamellet vastagabb szeletekre, majd dörzsöljük be a húst a fűszeres keverékkel. Tegyük át egy tepsibe, adjuk hozzá a maradék 2 gerezd fokhagymát és 3 ág rozmaringot.
Toljuk a húst 190°C-ra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg a teteje meg nem pirul. Időnként locsoljuk meg a kisült pecsenyelével. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 170°C-ra és süssük még 20 percig.
Készítsük el a burgonyát. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, egy muffinforma mélyedéseit kenjük ki olajjal. Vágjuk fel a burgonyát vékony karikákra. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot, a friss kakukkfűleveleket, az aprított rozmaringot, a mustárt és a tejszínt, majd melegítsük össze mindezeket. Vegyük le az edényt a tűzről.
Tegyünk felkarikázott burgonyát a sütőforma minden mélyedésébe, öntsünk rá fűszeres tejszínt, és szórjunk rá reszelt sajtot.
Takarjuk le alufóliával, így süssük 30 percig. Ezután távolítsuk el a fóliát és süssük még 10 percig. Hagyjuk a burgonyát a formában, amíg kihűl, majd vegyük ki és tálaljuk a pulykahússal.