Receptek Főételek Húsos ételek Pulykamell csőben sült burgonyával, zöldfűszerekkel

Hozzávalók

500 g pulykamell
1 tk
½ tk őrölt fekete bors
3 kanál vaj
3 gerezd fokhagyma
1 csipet zsálya
4 ág friss rozmaring
1 kanál friss kakukkfű (aprítva)
3 kanál olívaolaj
50 ml száraz fehérbor
250 ml víz
Csőben sült burgonya
500 g burgonya
1 tk
½ tk őrölt fekete bors
2 kanál vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
125 ml habtejszín
1 kanál dijoni mustár
250 g cheddar
½ kanál friss kakukkfű (aprítva)
½ kanál friss rozmaring (aprítva)

Elkészítés

1

Keverjük össze a vajat, 3 evőkanál olajat, a bort, a vizet, egy gerezd zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszereket – zsályát, egy ág rozmaringot, kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd alaposan keverjük össze

2

Vágjuk fel a pulykamellet vastagabb szeletekre, majd dörzsöljük be a húst a fűszeres keverékkel. Tegyük át egy tepsibe, adjuk hozzá a maradék 2 gerezd fokhagymát és 3 ág rozmaringot.

3

Toljuk a húst 190°C-ra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg a teteje meg nem pirul. Időnként locsoljuk meg a kisült pecsenyelével. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 170°C-ra és süssük még 20 percig.

4

Készítsük el a burgonyát. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, egy muffinforma mélyedéseit kenjük ki olajjal. Vágjuk fel a burgonyát vékony karikákra. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot, a friss kakukkfűleveleket, az aprított rozmaringot, a mustárt és a tejszínt, majd melegítsük össze mindezeket. Vegyük le az edényt a tűzről.

5

Tegyünk felkarikázott burgonyát a sütőforma minden mélyedésébe, öntsünk rá fűszeres tejszínt, és szórjunk rá reszelt sajtot.

6

Takarjuk le alufóliával, így süssük 30 percig. Ezután távolítsuk el a fóliát és süssük még 10 percig. Hagyjuk a burgonyát a formában, amíg kihűl, majd vegyük ki és tálaljuk a pulykahússal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4