Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet átszitálom. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt, kelt tésztát dagasztok. Ezután 6 kis cipót formálok belőle, és letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztem. Közben a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral simára keverem. A megkelt cipókat egyenként kinyújtom, téglalap alakúra. Ezután a töltelék arányos részével megkenem, utána feltekerem. (Egyforma hosszúak legyenek a feltekert tésztarudak!) Az így kapott 6 kalácsot kivajazott tepsibe teszem, és 20 percig pihentetem. Azután 1 felvert tojással a tetejét lekenem, és előmelegített sütőben (közepes lángnál), 35-40 perc alatt készre sütöm.