Hozzávalók

3 dl tej
½ l víz
20 dkg kristálycukor
15 dkg vaj
30 dkg kókuszreszelék
2 marék mandula
30 dkg tejpor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kanál kókusz aroma

Leírás

A vizet a cukorral, az olvasztott vajjal és egy kevés aromával elkezdjük melegíteni. Ha már szirupos az állaga, hűlni hagyjuk. Közben a vaníliapudingot a tejjel, a szokásos módon felfőzzük, folyékony édesítővel (vagy cukorral) édesítjük. Ha kész, ezt is hagyjuk hűlni. A már langyos sziruphoz, folyamatos kevergetés mellett, kis adagokban hozzákeverjük a tejport. A szintén langyos pudingunkat, a kész masszához keverjük. (Nem kell aggódni ha keményebb a puding, szépen el fog vegyülni.) A végén pedig, a 30 dkg kókuszreszeléket keverjük hozzá, apránként. A kész masszát, min. 2 órára hűtőbe tesszük. A lehűlt masszánkból kis gombócokat formálunk, mindegyik közepébe egy-egy hántolt mandula kerül. Kókuszreszelékben alaposan meghempergetjük. Kis méretű süteményes kapszlikban tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4