Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Először a tésztát készítjük el. A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük fakanállal, míg a tészta elválik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről. Ekkor egyesével hozzákeverjük a tojásokat, folyamatos, magas fokozatú habosítás mellett, mindegyiket jó alaposan elkeverjük benne. Sütőpapírral fedett tepsire, habzsák segítségével, kis halmokat nyomunk, majd az előmelegített 220 C°-os sütőben, kb. 15 perc alatt, aranybarnára sütjük. Sütés közben ne nyissunk rájuk egyszer sem, egy kicsit sem, mert azonnal összeesnek! Akkor jók, mikor már kellően megpirultak! Ekkor nyissunk rájuk először! A krém elkészítése következik. Egy tálkában, a tojás sárgájákat kikeverjük 100 g cukorral és a vaníliás cukorral. Egy lábasban, a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és főzni kezdjük, folyamatos kevergetés mellett. Belekeverjük a cukros-tojássárgás masszát is és a krémet sűrűre főzzük. Ha a krém kihűlt, a tojásfehérjéket a maradék cukorral, kemény habbá verjük és óvatosan a kihűlt krémhez keverjük. Legvégül, a csokiöntetet készítjük el. A lisztet, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, kis tejet öntünk hozzá és csomómentesre keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük és tűzre téve, folyamatos keverés mellett, besűrítjük az öntetet. Közben a széttördelt csokit is beledobáljuk. A kész tésztákat úgy töltjük meg, hogy hústű segítségével kilyukasztjuk őket, kicsit kitágítjuk a lyukat, majd egy kanalas gyógyszerhez használatos adagolóval feltöltjük a belsejüket, a sárga krémmel. Egy tálba rendezzük a kis profiterolokat és a már kihűlt csokiöntettel leöntjük. Jól behűtve tálaljuk.