Receptek Levesek Póréhagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók

2 darab póréhagyma
½ kg burgonya
750 milliliter víz
1 kanál vaj
2 csipet szárított kakukkfű
1 adag babérlevél
2 csipet szárított majoranna
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

1

Mossuk és tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vékonyan karikázzuk fel. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát.

2

Melegítsük meg a vajat, s pirítsuk meg rajta a póréhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát is.

3

Öntsük hozzá az alaplevet vagy a vizet, sózzuk meg ízlés szerint, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet.

4

Forrástól számított 20 percig főzzük, ekkor távolítsuk el a kakukkfüvet és a babérlevelet. Adjunk hozzá egy csipet majorannát és botmixerrel dolgozzuk össze, amíg finom, krém állagú nem lesz.

5

Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4