Hozzávalók

1 tk tengeri só
2 darab tojás
50 dkg finomliszt
2 dl tejföl
1 kocka margarin
dkg élesztő
1 kanál zsír
1 kanál szezámmag

Leírás

50 dkg lisztbe, belemorzsolunk 2,5 dkg élesztő. 1 margarinnal, 2 dl tejföllel, 2 egész tojással, egy teáskanál sóval összedolgozzuk (tehetünk bele egy evőkanál zsírt, akkor omlósabb lesz a pogácsa). Kilisztezett nylon zacskóba tesszük és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Reggel átgyúrjuk, ujjnyi vastagra sodorjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, amit tojással megkenünk, szezámmaggal megszórunk és pirosra sütjük. (Sütés előtt, szórhatunk a tetejére reszelt sajtot is.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4