Hozzávalók

2 mk tengeri só
50 dkg finomliszt
2 mk kristálycukor
2 dl tejföl
2 darab tojás
25 dkg margarin
2 dkg élesztő
10 dkg bacon szalonna (kockázott)

Leírás

A margarint elmorzsoljuk a lisztben. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, sót, cukrot és élesztőt. A kettőt jól összedolgozzuk, majd a tésztát lazán beletesszük egy nylon zacskóba és egy éjszakán át, hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, bevagdossuk és kiszaggatjuk. Sütés előtt, még egyszer bekenjük, megszórjuk baconnel, majd előmelegített sütőben megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4