Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Először langyosra melegítem a lisztet a mikróban úgy, hogy a legalacsonyabb fokozatra, zacskóstul beteszem 1 percre, aztán beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű, frissen őrölt borsot. Utána a legnagyobb keverőtálamba, amim csak van, beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára dolgozom és hozzáteszem az olívaolajat is. Előszedem a kézi robotgépet, beleillesztem a tésztadagasztó-karokat, majd lassú fokozatra kapcsolom és elkezdem az élesztős-olajos vízbe, apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt, hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát. Még 1-2 percig, kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki, majd konyharuhával lefedve, 45 perc alatt, meleg helyen, a duplájára kelesztem. Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a többi cipót. (Ha a várakozás alatt, nagyon duzzadoznának, akkor hűvösebb helyre költöztetem őket.) Megkenem a kinyújtott tésztát pizzaszósszal és megszórom sajttal. Feltekerem és felvágom őket. Tepsibe rakom és 180 fokon megsütöm. Fokhagymás mártogatóssal a legfinomabb.