Receptek Előételek Hideg előételek Pizzás csiga kefírrel ízesítve

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
70 dkg finomliszt
1 dl tej
2 kanál kristálycukor
1 dl étolaj
5 dkg élesztő
1 doboz kefir

Leírás

1 dl tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, 2 egész tojást, egy doboz kefírt, 1 dl étolajat összekeverjük és hozzáöntjük az élesztős tejet. Összedolgozzuk, és egy óráig kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk a tálban. Egy kis cipót kiveszünk, kézzel megfelezünk és kinyújtjuk mindkettőt azonos méretre. Az egyik lapot megkenjük a pizzakrémmel, rászórjuk az apróra vágott sonkát. A megkent lapot befedjük a másikkal és 12 cikkre vágjuk, majd feltekerjük a szélétől kezdve. Megkenjük tojással és rászórunk reszelt sajtot. Tippek gyermekkel is készíthető

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4