Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ez az átlagos sütőket tekintve, kb. 1,5 tepsi mennyiségre van hangolva. Az ideális sütési hőmérséklet több mint 350 fok lenne, de az átlagos sütő, csak kb. 280 fokot tud elérni. Ezt kompenzáljuk hosszabb sütéssel, légkeveréssel, és cseppet más arányokkal, az összetevőkben. Ha nem légkeveréses a sütő, neki se fogj, mert még így is 1x ki kell cserélni a 2 tepsit. 4 dl-es edényben csináld: A 2 dl tejet meglangyosítod, cukor bele, élesztő is bele, de ezt morzsolva. Jól megkevered, konyharuha a tetejére, és vársz, míg felfut. Ezalatt az összes fennmaradó alapanyagot egy edényben összegyúrsz. Ha felfutott az élesztő, mehet ez is a többihez, és jó alaposan, egyenletes simára át kell gyúrni az egészet. Nem kell félni, ha nagyon ragacsos, mehet hozzá még annyi liszt, amennyit erőltetés nélkül felvesz. (Ha a helyzet fordított, picike tejjel vetesd föl a maradék lisztet, mert min. fél kiló azért kell!) Ha ez is megvan, tepsit olajjal felkened, vagy liszttel megszórod. Lényeg hogy sehol ne tapadhasson le. A tészta kb. dupla vastagságú lesz, ha kész, ezzel számolj, mikor nyújtod. Formázás után mehet az alap, és a feltét, ízlés szerint, utána pedig mehet be az előforrósított(!), maxigázon hajtott sütőbe. Kb. 10 perc után, cseréld ki a 2 tepsit, a lehető leggyorsabban. Ha a tetején fortyog a sajt, és szép barna, akkor általában a tészta is jó már. (Azért villával böködd meg, ha még nem vagy biztos!)