Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Desszertek Sütést igénylő Piskótatekercs eperrel töltve

Hozzávalók

8 darab tojás
10 kanál finomliszt
½ csomag sütőpor
2 kanál víz
15 kanál kristálycukor (3 kanál a habba)
15 dkg eper
3 dl növényi tejszín

Leírás

A tojásfehérjét és a két kanál vizet jó kemény habbá verem, majd beleteszem a cukrot, és tovább verem. Beleteszem a sárgáját, majd tovább verem. Kanállal belekeverem a lisztet és a sütőport. Szépen, finoman, hogy a hab ne essen össze! A tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntöm, és közepes lángon, aranybarnára sütöm. Ne süssük túl! Amíg sül, a tejszínt kemény habbá verem, és beleforgatom a cukrozott epret. Félre rakom. Amikor kész, a tésztát egy konyharuhára borítom, és a segítségével felcsavarom, majd így is hagyom kihűlni. Ha kihűlt, kicsavarom, és betöltöm a tejszínhabos töltelékkel, majd visszacsavarom. Fóliával betekerem, és egy órát, hűvös helyen állni hagyom. Ezután lehet szeletelni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4