Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Amint ketté választottuk a tojásokat, a cukor 2/3 részével, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hűtőbe rakjuk Ha ez megvan, akkor a sárgájához hozzáöntjük a cukor harmadik harmadát és szintén felverjük (fehérje min.15 perc, sárgája 10, azért, hogy a cukor biztosan elolvadjon a habokban). Miután ezzel is megvagyunk, akkor kivesszük a fehérjét, majd a fele lisztet a sárgájához és óvatosan a másik felét, a fehérjéhez keverjük. Eldolgozzuk, majd mindkét masszát összedolgozzuk. A sütőt 160-180 fokra állítjuk, majd fogunk egy sütőlemezt. Ráterítünk pont akkora méretű sütőpapírt, amekkora a lemez. Se kisebbet, se nagyobbat. Ha ez megvan, akkor az ujjunkkal egy-egy darabka masszát teszünk a sütőlemezre, a zsírpapír 4 sarkához (ez rögzíti a papírt, sütés közben). Ha ez megvan, akkor ráteríthetjük a masszát a papírra, majd egy spatulával, vagy eszközzel elsimítjuk, kb. 0.5-1 cm vastagra, nagyjából téglalap alakúra. Betesszük a sütőbe és kb. 15-20 percig sütjük. Amint a piskótalap megsült (ellenőrzés: ha ruganyos kész, ha nem, akkor figyelve, tovább sütjük) kivesszük a sütőből és levéve a sütőlemezről, gyorsan, határozottan megfordítjuk, majd levesszük a sütőpapírt és vagy liszttel, vagy porcukorral meghintjük. A tejszínt habbá verjük és beleszórjuk az apróra vágott, aszalt barackot. A habbal betöltjük a piskótát és hűtőben dermesztjük.