Hozzávalók

6 darab tojás
½ l tej
1 csomag vaníliás cukor
2 dl víz
6 kanál finomliszt
2 kanál tejszín
6 kanál kristálycukor (+5dkg porcukor a krémhez)
10 dkg szeder

Leírás

A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral, majd adunk hozzá vaníliás cukrot, és reszelünk bele citrom-, illetve narancshéjat. Ehhez a masszához öntjük a tojásfehérjehabot. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és körkörös mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. A masszát olajozott, lisztezett tepsire öntjük, és egy habkártya segítségével téglalap alakúra nyújtjuk. Előmelegített, 180°C fokos sütőben megsütjük a piskótát. Mikor megsült, konyharuhába feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Krém A pudingot a tejjel, cukorral sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt, hozzákeverem a 2 dl vízben felolvasztott zselatint, majd a vaníliás cukrot. Legvégül óvatosan beleforgatom a habbá vert tejszínt.Beleszórom a szedret és betöltöm a piskótát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4