Receptek Levesek Pikáns sajtleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
4 dl tejföl
5 dkg trappista sajt
1 darab zsemle
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab húsleveskocka
1 csokor friss petrezselyem
½ mk törött fehérbors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 mk curry

Leírás

7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük mindkét leveskockát és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel, simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt és folytonos keverés közben, legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tűzről lehúzzuk és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a sütőben, szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott, reszelt sajttal együtt, leveses csészékbe tesszük. Tálaláskor, a forró leves mellé, kínálunk sajtos zsemlekockákat. (Nemcsak tyúkhúsleveskockával készíthető, hanem maradék csontlevesből, vagy húslevesből, esetleg leszűrt zöldséglevesből is megfelelő.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4