Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük mindkét leveskockát és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel, simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt és folytonos keverés közben, legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tűzről lehúzzuk és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a sütőben, szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott, reszelt sajttal együtt, leveses csészékbe tesszük. Tálaláskor, a forró leves mellé, kínálunk sajtos zsemlekockákat. (Nemcsak tyúkhúsleveskockával készíthető, hanem maradék csontlevesből, vagy húslevesből, esetleg leszűrt zöldséglevesből is megfelelő.)