Receptek Levesek Pikáns raguleves

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
4 darab sárgarépa
dl tejszín
1 kanál mustár
1 ízlés szerint cayenne bors
1 darab húsleveskocka
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor zellergumó
50 dkg csiperkegomba
40 dkg zöldborsó
2 kanál őrölt pirospaprika
1 darab karalábé
1 ág friss rozmaring
2 kg pulykamell
20 dkg parasztkolbász
2 darab petrezselyemgyökér

Leírás

A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és cayenne-i borssal. Rátesszük a csíkokra vágott pulykahúst és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, majd egy kis ideig pároljuk. Ezután gulyáskrémet nyomunk rá ízlés szerint, majd hozzáadjuk a felszeletelt champion gombát és a megtisztított csiperkét. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobunk egy erőleves kockát és időnként megkeverve, 45-50 percig főzzük. Ezután sóval, őrölt borssal ízesítjük és megszórjuk bőven tárkonnyal. Hozzáadjuk a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a kockákra vágott karalábét és a csokorba kötött zöldfűszereket. Felöntjük vízzel, és lefedve, bő félóra alatt összefőzzük. Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel, meg a mustárral. Hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverve ráöntjük a levesre és kavargatva, további 5 percig főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4