Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom (mirelit lecsó is lehet)
1 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 késhegynyi őrölt kömény
10 szem őrölt fekete bors
2 darab babérlevél
1 kanál őrölt pirospaprika
2 darab zöldpaprika
40 dkg pulykamell
10 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
10 dkg zellergumó

Leírás

A húst megmosom, leszárítom és 2-3 cm-es kockákra vágom. A megtisztított zöldséget karikákra metélem. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát felkarikázom és a paradicsomot vékony gerezdekre aprítom. Felhevített olajon, üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök, 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve, rádobom a húskockákat és állandó keverés közben, fehéredésig pirítom. 1,5 l vízzel felengedve, félpuhára főzöm, ezután beleteszem a zöldséget. Megsózom, fűszerezem és ugyancsak fedő alatt, puhára főzöm valamennyi belevalót. Az utolsó pillanatban teszem bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, mert ezekkel csak 1-2 percig forralom az ételt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4