Receptek Desszertek Sütést igénylő Pikáns barackos-csokis torta

Hozzávalók

6 darab tojás
4 kanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
6 kanál kristálycukor
4 dl tejszín
1 kanál dió
1 kanál csokoládé (reszelt)
5 darab nektarin

Leírás

A tojásfehérjéket a csipet sóval fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, amikkel még tovább verjük kemény habbá. A tojássárgákat egyenként hozzáadagoljuk, rövid ideig még habosítjuk, majd lazán belekeverjük a sütőporos, kakaós, fahéjas lisztet, a diót és a csokireszeléket is, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze. Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformába töltjük (kb. 26 cm-es), majd előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, megkenjük barackpálinkával elkevert baracklekvárral, ettől lesz igazán pikáns a tortánk. Rászórjuk a kockára vágott nektarint is. Ezután összerakjuk a lapokat és bevonjuk tejszínhabbal, majd nektarinnal díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4