Receptek Desszertek Sütés nélküli Pikáns baracklekvár

Hozzávalók

1 kevés tartósítószer
kg kristálycukor
5 kg sárgabarack

Leírás

A barackot kimagoljuk, lehúzzuk a héját (forró vízbe téve 1 percre, könnyen lehúzható), húsdarálón ledaráljuk vagy összeturmixoljuk. Ezután főni tesszük, majd addig főzzük közepes lángon, míg 2/3-ára csökken (2-3 óra, a fazék aljától függ, mennyire széles). Közben folytonosan kavargatjuk (inox fazékban, nem ég oda). Amikor eleget főtt, belekeverjük a cukrot. Főzéstől kezdve, 15 percig állandóan kavarva főzzük. A végén, belekavarjuk a tartósítót, ha biztosra akarunk menni. A citromok levét tiszta, száraz üvegekbe töltjük forrón, majd száraz dunsztba tesszük

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4