Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A barackot kimagoljuk, lehúzzuk a héját (forró vízbe téve 1 percre, könnyen lehúzható), húsdarálón ledaráljuk vagy összeturmixoljuk. Ezután főni tesszük, majd addig főzzük közepes lángon, míg 2/3-ára csökken (2-3 óra, a fazék aljától függ, mennyire széles). Közben folytonosan kavargatjuk (inox fazékban, nem ég oda). Amikor eleget főtt, belekeverjük a cukrot. Főzéstől kezdve, 15 percig állandóan kavarva főzzük. A végén, belekavarjuk a tartósítót, ha biztosra akarunk menni. A citromok levét tiszta, száraz üvegekbe töltjük forrón, majd száraz dunsztba tesszük