Picatta Finest hamis borjú bélszínből

Hozzávalók

1 kg Tesco Finest borjú fehérpecsenye szeletek (kb. 8 db)
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
60 g finomliszt
3 kanál vaj
2 kanál olívaolaj
120 ml száraz fehérbor
300 ml marhahús alaplé
1 darab citrom (vékony szeletekre vágva)
1 kanál friss citromlé
3 kanál kapribogyó
2 kanál friss petrezselyem (aprítva)

Elkészítés

1

Klopfoljuk ki a borjúhúst vékonyra. Fűszerezzük a fele mennyiségű sóval, borssal, majd szórjuk meg liszttel (a felesleget ütögessük le róla). Olvasszunk fel közepes lángon 2 evőkanál vajat és olívaolajat egy serpenyőben. Helyezzük rá a húst (fokozatosan, darabonként is lehet), és süssük kb. 3 percig mindkét oldalát (attól függően, hogy milyen vastagok). A kész borjút szedjük tányérra, és tegyük félre.

2

Öntsünk bort ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a mennyisége a felére redukálódik (kb. 3 perc). Adjuk hozzá a marhahúsalaplét, a citromszeleteket, majd forraljuk fel. Főzzük ismét addig, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken (kb. 8 perc). Tegyük bele a maradék vajat, a citromlevet, a kapribogyót és a petrezselyemzöldet. Keverjük össze, végül adjuk hozzá a maradék sót és őrölt borsot is.

3

Helyezzük vissza a borjúhúst a serpenyőbe, hagyjuk átmelegedni, majd tálaljuk.

TIPP: Tesco Finest Egri Bikavér, 750ml 

Az Egri Borvidék legnaposabb dűlőin termett borok házasításával készült. A 8 hónapos hordós érlelésnek köszönhetően alakult ki a harmonikus savszerkezete és fűszeres illata. Fogyasztása 16- 18 °C-on ajánlott, marha- és vadhúsból készült ételekhez, az sem baj, ha az étel kifejezetten fűszeres!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4