Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Locsoljunk 1 evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőbe, hevítsük fel, majd a karajt tegyük bele. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát ízlés szerint, majd kb. 10 percig pirítsuk.
Ezután a páchoz egy tálban keverjük pépesre a zsemlemorzsát, ½ teáskanál sót és ugyanennyi borsot, 3 evőkanál olajat, 2 gerezd aprított fokhagymát, 5 evőkanál durvára vágott petrezselymet, 2 evőkanál citromhéjat és ugyanennyi citromlevet.
Kenjük meg a karaj tetejét a mustárral, az egész húst dörzsöljük be a morzsás páccal, majd fedjük le alufóliával.
Tegyük a húst a 200°C-os sütőbe 50 percre, majd 50 perc után távolítsuk el a fóliát, és süssük még további 15 percig.
A salátához vágjuk a retekgumókat vékony szeletekre, tegyük egy tálba, adjunk hozzá a megmosott rukkolát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Az olívaolajból, a citromléből, az ecetből, a csipetnyi sóból és borsból készítsünk öntetet, ezzel tálalás előtt locsoljuk meg a salátát. A húst 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd a reteksalátával kínáljuk.