Receptek Levesek Petrezselymes krémleves

Hozzávalók

5 dl tej
2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 kanál vaj
2 darab húsleveskocka
1 csokor friss petrezselyem

Leírás

A petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk és kis darabokra vágjuk. A zsiradékot lábosba tesszük, habzásig melegítjük, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát meg a zöldséget. Kevergetve kissé átpirítjuk és néhány percig befedve pároljuk. Ezután ráöntünk 1/2 liter vizet és beletesszük a húsleveskockákat és a borsot. Fedő alatt puhára főzzük. Közben a tejet és a lisztet turmixgépbe öntjük, ezután hozzáadjuk a leszűrt, puha petrezselyemgyökeret. Addig keverjük, amíg egészen pépessé nem válik. Ekkor a tejfölt hozzáadjuk és ismét összekeverjük. Végül az egészet beleöntjük a petrezselyem főzőlevébe és kevergetve jól kiforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4