Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk és kis darabokra vágjuk. A zsiradékot lábosba tesszük, habzásig melegítjük, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát meg a zöldséget. Kevergetve kissé átpirítjuk és néhány percig befedve pároljuk. Ezután ráöntünk 1/2 liter vizet és beletesszük a húsleveskockákat és a borsot. Fedő alatt puhára főzzük. Közben a tejet és a lisztet turmixgépbe öntjük, ezután hozzáadjuk a leszűrt, puha petrezselyemgyökeret. Addig keverjük, amíg egészen pépessé nem válik. Ekkor a tejfölt hozzáadjuk és ismét összekeverjük. Végül az egészet beleöntjük a petrezselyem főzőlevébe és kevergetve jól kiforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet.