Receptek Főételek Tészta Penne Tejszines sajtmártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
15 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
5 dl tejszín
5 dkg mazsola
40 dkg penne
15 dkg dió
3 kanál brandy

Leírás

A diót megpirítom,majd hagyom kihűlni.Egy lábosba morzsolom a sajtot,majd ráteszem a tejszínt,és hozzáöntöm a brandyt. Közepes lángon kevergetve felforralom.Ha a tejszín elkezd gyöngyözni lejjebb veszek a lángból. Gyenge tűzön 8 percig forralom,(sűrűnek kell lennie). Közben a diót durvára vágom,a felét belekeverem a mártásba,másik felét félreteszem. A tésztát leszűröm,lecsepegtetem,addig a mártást beízesítem a fűszerekkel.Ezután belekeverem a tésztát,majd néhány kanálnyi tésztafőző vizet adok még hozzá,és az egészet újból jól összekeverem. Tetejét a félretett dióval megszórjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4