Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 140°C fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és a közepébe rajzoljunk egy 22 cm átmérőjű kört. A papírt fordítsuk meg a másik oldalára, hogy lássuk a rajzolt körvonalakat és igazítsuk a papírt a tepsibe. Tegyük a tojásfehérjéket egy nagy tálba és elektromos habverővel verjük fel keményre. A legnagyobb fordulatszámmal folytassuk a hab felverését, közben adagoljuk hozzá 350 g cukrot és keverjük addig, amíg kemény és fényes nem lesz. Apránként adjuk hozzá a maradék cukrot, és újra verjük keményre és fényesre a habot, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A végén adjuk hozzá az ecetet, a keményítőt, 1 teáskanálnyi fahéjat, és az egészet alaposan keverjük össze.
Kenjük rá a habcsókot a megrajzolt körre egy kanál segítségével. Simítsuk le a közepét és az oldalait is a kanállal. Süssük a sütő közepébe tolva 3,5 órán át, amíg a habcsók már könnyedén elválik a papírtól (csak a szélén ellenőrizzük, mennyire tapad a papírhoz, ne mozgassuk az egész habréteget). Vegyük ki a sütőből a habcsókot, és hagyjuk hűlni 30 percig.
A maracuját tegyük egy kis lábasba, adjunk hozzá 0,5 evőkanál vizet, a narancshéj felét, a maradék fahéjat és cukrot. Főzzük 2-3 percig lassú tűzön, amíg a cukor elolvad. Ezután közepes lángon még 10 percig főzzük, hogy a keverék besűrűsödjön. Vegyük le a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy tálban verjük fel krémesre a habtejszínt a joghurttal. A habcsókról óvatosan húzzuk le a papírt, és tegyük egy tálcára. A tetejére kenjük rá a joghurtos krémet, erre pedig csorgassuk rá a maracujás öntetet. Díszítsük narancshéjjal és mandulaszeletekkel. Tálalásig hagyjuk a hűtőben.