Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Hal Párolt rák

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg vaj
1 darab citrom
2 fej fokhagyma
1 kg garnélarák

Leírás

Készülhet nagy hőállótálban, vagy egyszemélyes hőálló edénykében is. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a vajat, olajat, fokhagymát és a chilit beletesszük az edénybe (egyszemélyes tálkáknál végig ügyelünk, az igazságos elosztásra). Sütőbe tesszük és amíg a vaj elolvad, kb. 6 percig melegítjük. A megszárított, megpucolt garnélákat is óvatosan belehelyezzük és további 7-8 percre, visszatesszük a sütőbe, amíg rózsaszínre sülnek. Friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk, citromgerezdeket adunk mellé és friss kenyérrel, valamint sok szalvétával és citromos kézmosó vízzel tálaljuk. Könnyű, hideg fehérbor fogyasztása indokolt hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.05.
Rendelj most
3n 13ó
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.05.
Rendelj most
3n 13ó
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4