Receptek Főételek Hal Párolt pisztráng

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem
1 dl húsleves alaplé (fél leveskockából)
50 dkg csiperkegomba
1 kg pisztráng (tisztított)

Leírás

Vastagon kivajazunk egy hosszúkás tűzálló tálat, és belehelyezzük egymás mellé a még fagyott két pisztrángot. Megsózzuk, és aláöntjük a húslevest. Mellé hintjük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát, és a tálat lefödve a forró sütőbe toljuk. Tizenöt percig pároljuk, majd a halat megfordítjuk, hogy a lé jól átjárja. Fedő alatt még tizenöt percig pároljuk, végül a fedőt levéve rövid lére sütjük. Ekkor a halat tálra fektetjük. Tetejüket gazdagon meghintjük frissen finomra vágott petrezselyemzölddel. Vajas burgonyával ,gombamártással vagy friss salátával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4