Receptek Saláták Párolt, pergős rizs

Hozzávalók

1 kanál étolaj
250 g rizs

Leírás

Egy kisebb, fedeles láboskában megforrósítom az olajat. Egyszerre beleöntöm a rizst (ha előtte megmosom, alaposan le is csepegtetem, sőt, néhány órán át hagyom a szűrőben száradni, hogy ne ragadjon le, amikor a forró olajra öntöm). Addig kevergetem, amíg kicsit kifehéredik és finom illatos nem lesz, majd ráöntöm a hideg vizet, sózom (itt lehet beletenni minden egyéb fűszert, ízlés szerint: zúzott fokhagyma, petrezselyemzöld, ételízesítő, vagy leveskocka, meghámozott egész vöröshagyma, stb.). Kis lángon (nem lefedve!), kevergetés nélkül, addig párolom, amíg a víz el nem tűnik a felszínéről, akkor azonnal szorosan lefedem és leveszem a tűzhelyről. 20-30 perc múlva, kész a nem mászkos, nem nyálkás, nem kozmás, de puha, pergő rizs.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4