Receptek Főételek Húsos ételek Párolt marha, meggymártással

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma
50 g vaj
100 ml étolaj
4 kanál mustár
2 darab egész fahéj
1 dl száraz vörösbor
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csomag vegyes zöldség
1 üveg meggy
800 g marha fartő

Leírás

A marhafartőt megmossuk és hideg vízben, feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét és a vöröshagymát. Megsózzuk, szemes egész borssal fűszerezzük. Takaréklángon puhára főzzük. Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a meggymártást: a meggyet megmossuk, kimagozzuk és kevés vízben feltesszük főni. Teszünk bele szegfűszeget, fahéjat, cukrot és egy csipet sót. Amikor a meggy megfőtt, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk és habverő segítségével, simára keverjük. Hozzáöntjük a vörösbort és kiforraljuk. Az időközben megfőtt marhahúst, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tányérra tesszük, bevonjuk meggymártással és főtt burgonyát kínálunk mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4