Receptek Főételek Hal Parajjal töltött halfilé sajtmártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt (mártás)
4 dl tej (mártás)
4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín (mártás)
5 dkg parmezán (mártás)
1 csipet cayenne bors (mártás)
5 dkg trappista sajt (mártás)
10 dkg vaj (mártás)
80 dkg halfilé
3 kanál finomliszt
40 dkg fagyasztott spenót

Leírás

A halfiléket sózzuk, borsozzuk, és egy picit megütögetjük. A parajt közben vajon megpároljuk, a fokhagymával, sóval, borssal, és megszórjuk egy kevés liszttel, hogy masszív masszát kapjunk. Hagyjuk kihűlni a tölteléket, majd rakjuk a halfilékre, és tekerjük fel szorosan. Háztartási fóliába csavarjuk, és utána szorosan alufóliába is csavarjuk bele. Gyöngyöző vízben, 20 percig pároljuk, majd vegyük ki, hagyjuk hűlni, és szeleteljük fel. Ameddig a haltekercs párolódik, készítsünk egy világos, vajas rántást, amit forró tejjel felengedünk és fűszerezünk. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, és várjuk meg, hogy felolvadjon, közben gyakran keverjük, hogy oda ne égjen. Köretnek, mazsolást rizst javaslok. A felszeletelt haltekercs mellé pedig, öntsünk a sajtmártásból.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4