Receptek Gyerekmenü Főételek Parajfőzelék burgonyával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
7 dkg finomliszt
3 dl tej
14 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 dl húsleves alaplé
50 dkg fagyasztott spenót
3 gerezd fokhagyma

Leírás

A megtisztított, több vízben megmosott parajt, forró, lobogó vízben főzzük be. A paraj után, azonnal vízbe tesszük a szódabikarbónát, ettől a paraj szép világoszöld színű marad. 10-12 percnyi főzés után leszűrjük, levétől kinyomkodjuk és szitán átszűrjük. Elkészítjük a rántást. Felhevített vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a parajt. Feleresztjük tejjel vagy csontlével. Ismét jól elkeverjük és felforraljuk. Egy kis sóval ízesítjük és tálaláskor, esetleg egy deci tejszínt keverünk még bele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
2 3 4