Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Elsőként tegyük fel a tésztát és főzzük, olyan igazi olaszos al dente módra, majd ha elkészült tegyük félre. A póréhagymát felkarikázzuk és egy kis olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. 4-5 percig rotyogtassuk, míg a paradicsom pépessé nem válik. Mikor már elfőtte a levét, pótoljuk a paradicsomlével és főzzük még néhány percig (ha savanyúnak éreznénk, nyugodtan tegyünk bele annyi cukrot, ami a savanyú ízt mérsékeli), majd tépkedjünk bele 7-8 bazsalikomlevelet és egy kis petrezselymet. Ezután keverjük össze a tésztával és rotyogtassuk még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor szórjunk rá reszelt parmezánt, hogy a bukéja se maradjon el.