Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos pulykamell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab vöröshagyma
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 csipet őrölt kömény
1 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet curry
½ kg pulykamell
1 csipet friss bazsalikom

Leírás

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a kockára vágott húst és fehéredésig, erős lángon pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, curry-vel és őrölt köménnyel, majd felöntjük kevés vízzel, illetve sózzuk és borsozzuk. A folyadékot kicsinként pótolva, a húst puhára pároljuk. Ekkor felöntjük paradicsomlével, beleszórjuk az aprított tárkonyt, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt. Tetszés szerint vízzel hígítjuk és jól kiforraljuk, besűrítjük. Friss kenyérrel, tésztával, savanyúsággal tálaljuk. Húsnapon ehető.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4