Receptek Levesek Paradicsomos paszuly krémleves

Hozzávalók

1 késhegynyi tengeri só
4 kanál tejföl
1 doboz paradicsom (850 ml)
400 g burgonya
2 kanál zöldfűszeres vaj
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 ág friss bazsalikom
2 kanál sűrített paradicsom konzerv
1 ág oregánó (vagy1 kiskanál szárított)
300 g zöldbab
500 ml csontlé

Leírás

A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk ás apróra vágjuk. A babot megmossuk és egyenesre felvágjuk. Az oregánó leveleket leszedjük a száráról, megmossuk és apróra vágjuk. A paradicsomot apróra vágjuk, a párol zöldségekhez adjuk a lével együtt és lefedve kb. 25 percig főzzük. Utána sózzuk, borsozzuk és egy kis cukrot is adunk hozzá. A bazsalikomot apróra vágjuk és minden tányérba teszünk belőle ízlés szerint, rátöltjük a levest és tejfölt teszünk hozzá. Az egészet alaposan leturmixoljuk és átszűrjük,tejszínnel és paradicsompürével elkeverjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4