Receptek Saláták Paradicsomos padlizsán

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 darab paradicsom (vagy egy konzerv)
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
2 darab padlizsán
3 csokor friss petrezselyem
4 dl paradicsomlé (vagy paradicsompüré)

Leírás

A hagymát csíkokra vágom és vízen megpárolom, amíg üveges lesz. Ráteszem a kockára vágott padlizsánt (előtte hámozni kell) és így, együtt párolom őket tovább. Érdemes már ilyenkor megsózni egy kicsit, mert akkor kiengedni a saját levét is és abban párolva igazán ízletes lesz. Amikor kezd elfőni a víz, beletesszük a paradicsomlét és a nagy darabokra vágott paradicsomot. Jól összefőzzük őket és közben, ízlés szerint fűszerezzük. Az apróra vágott petrezselymet és fokhagymát csak a legvégén keverjük bele, hogy az ízek megmaradjanak.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4