Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos húsgomboc

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
10 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
30 dkg rizs
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 csipet ételízesítő
1 l paradicsomlé
½ kg darált sertéshús

Leírás

A húst jól összedolgozom a tojással, fűszerekkel és a rizzsel. Közben karamellizálom a cukrot. Amikor felolvadt, hozzáadom a paradicsomos készítményeket, majd addig forralom az alapot, amíg a karamell vissza nem olvad. Ízesítem és vízzel felengedem (kb. fél literrel). Felforralom, majd a húsmasszából, helyes kis gombócokat formázok és belehelyezem őket a paradicsomba. Körülbelül 40 percig főzöm, közepes lángon. Sóban-vízben főtt burgonyával tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4