Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos gombóc

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
3 kanál kristálycukor
3 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
20 dkg rizs (főtt)
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 kanál őrölt pirospaprika
50 dkg darált sertéshús
10 dkg finomliszt

Leírás

Gombócok: A darált húshoz hozzákeverjük a rizst, a tojás, a vöröshagymát lereszelve, a fokhagymát lereszelve és a fűszereket. Gombócokat gyúrunk belőle, majd forró vízben kifőzzük azokat. Paradicsommártás: Olajból és lisztből rántást készítünk. Ebbe öntjük a sűrített paradicsomot, majd lassan, 1 liter vizet hozzáadunk. Ízesítjük 3 evőkanál cukorral és sóval. (Vigyázzunk, hogy a mártás jellege megmaradjon és ne legyen paradicsomleves belőle!)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4